Sigmas Vänner

Sigma

Pi

Krosmos

Minus

Sigma är en snäll och vetgirig apa som ibland råkar ut för tokigheter. Han älskar att lära sig saker och han lär sig gärna från sina vänner.

Äventyr är bland det bästa Sigma vet - och gissa om han har fått uppleva äventyr! Han har vilsat omkring bland planeterna i vårt solsystem i en egen raket, han har susat fram bland hajar och maneter och skräp på havets botten... det har sina fördelar att ha en vän som är uppfinnare!

Namnet Sigma betyder summa. Vår lilla apa är alltså döpt efter en matematik-term. Passande, eftersom flera av Sigmas spel är kuliga mattespel! Men då han också älskar att läsa och lära sig om andra saker, har han även böcker och flera roliga spel! 


Pi är också namnet på ett superlångt tal som används för att räkna ut omkrets och area på cirklar. Talet börjar på 3,14. 
Pi har namnsdag 14 mars, för då är det Pi-dagen!

Pi är Sigmas bästa kompis. En modig, tuff och snäll tjej som är världens smartaste. Hon är forskare, uppfinnare, älskar att läsa och att lära sig nya saker. Pi hittar alltid lösningar på kluriga problem.

"Fråga mycket så lär du dig mycket" brukar Pi säga. Det är coolt att lära sig och att våga vara smart. 

Pi har ett eget observatorium där hon studerar rymden. Hon har uppfunnit och byggt sin farkost Milli, som kan användas i luften, i rymden och under vattnet!

Krosmos är en väldigt, väldigt busig rymdkrokodil. Han är förmodligen den smartaste krokodilen i universum för han är forskare och uppfinnare och har faktiskt jobbat tillsammans med Pi tidigare, men han kan inte låta bli att busa till det för alla runt omkring honom. En gång gömde han månen så alla rymdforskare i hela världen fick leta i flera veckor innan de hittade den bakom Saturnus... Men, under den gröna pansarhuden klappar ett gott hjärta!

Krosmos fick sitt namn av sin mamma som älskade att resa runt i universum - alltså kosmos.

Krokodil+kosmos, ja, det blev vår Krosmos!

Minus är en kompis till Sigma och Pi. När de var små bodde de grannar ett teg och lekte varje dag. Sen flyttade Minus till ön Clara Stella, samma ö som han föddes på. Där är Minus familj fiskare, men när fisket blir sämre behöver han hjälp från sina gamla vänner - och de ställer så klart upp!

Minus är superbra på att dyka och han kan hålla andan längst av alla på Clara Stella. 


Minus är en bra vän och han tar gärna hand om djur av alla de slag. Ett tag hade han en bläckfisk och en sjöhäst som husdjur. Minus hänger gärna med på äventyr och det är tur det, för det finns mystiska legender på Clara Stella...